Удобство и сигурност – автоматика за гаражни врати.

Покупката на входна врата, поставянето на дограма и прозорци в дома ви са важни за вас, тъй като те осигуряват защита, стил, шумоизолация и топлоизолация на жилището ви. Същото внимание и усилие е хубаво да положите и при избора на гаражни врати. Гаражната врата е входът към вашия гараж и тя е толкова важна, колкото и останалите компоненти в екстериора, защото предпазва ефективно вашия автомобил и вещи в съответното помещение от външни атмосферни влияния, като така ги съхранява години наред в добър вид и форма.

Автоматиката е неразделна част от всяка гаражна врата имаща за цел да създаде комфорт, по-голяма сигурност и улеснен достъп посредство автоматично задвижване на вашата гаражна врата. Освен множеството ползи, този тип автоматики щадят живота на окачването и същевременно спестяват от вашето време като автоматично заключват и отключват вратата. Ние ще ви предложим и монтираме най-подходящия модел, в зависимост от вашите изисквания и тип гаражна врата. Без значение дали вашата врата е голяма, малка, лека или тежка, нова или малко по-стара, ние ще автоматизираме нейното задвижване.

Има различни видове гаражни врати и за да вземете информирано решение, трябва да сте добре запознати с тях. Сред най-разпространените и практични са ролетните гаражни врати.

Гаражните врати с автоматика на отваряне и затварянето са предпочитани през последните годинии.
Автоматични мотор на ТАУ може да се инсталира към всички традиционни модели , независимо от типа задвижване.

Секционни гаражни врати

Секционните гаражни врати са широко употребявани у нас ,те представляват едри панели, свързани с панти, които при вдигане се прибират плътно навътре по повърхността на тавана. Техният най-голям плюс е, че предоставят висока топлоизолация, а механизмът им на приплъзване ги прави много тихи.

Секционните гаражни врати са автоматични и механични и заемат минимално пространство, което ги прави подходящи за всякакви гаражи (малки и големи; с по-нисък или по-висок таван). Здравината им е впечатляваща, а освен това могат да бъдат изработени и в много стилен и красив дизайн дори и от дървени панели с фрезовани или стъклени елементи.

Гаражни врати с летящо крило

Маховите гаражни врати (наричани още гаражни врати с летящо крило) също като секционните се монтират само навътре, като основната разлика е, че са изградени от един голям панел, който се прибира под трегера на входа. Те са подходящи за вили или по-изолирани имоти, тъй като при отваряне, крилото заема част от пространството пред гаража преди да се прибере. . Гаражните врати с летящо крило също могат да бъдат автоматични или ръчни.